Vinkkimme kissan hampaiden puhdistamiseen… ilman hammasharjaa!

Jos olet My Cat Lifen innokas lukija, tiedät todennäköisesti, että olemme jo pitkään puoltaneet kissojen omistajia harjaamaan karvapallon hampaat joka päivä. Ja hyvästä syystä se vähentäisi dramaattisesti hammassairauksista kärsivien kissojen määrää. Valitettavasti tämä ei ole luonnollinen ele kissaystävillemme, ja harvat kissat hyväksyvät hampaiden harjauksen. Jotta kissasi hampaat pysyisivät terveinä ja hammasongelmia vältytään mahdollisimman paljon, olemme siksi valinneet yksinkertaiset menetelmät, jotka eivät vaadi hammasharjaa!

1. Hammastikkuja

Jotta voit puhdistaa kissasi hampaat hänen huomaamattaan, ensimmäinen vaihtoehto on antaa hänelle hammastikkuja. Nämä ovat täysin luonnollisia havupuutikkuja matkivat luiden toimintaa. Luiden pureskelu onkin hyvä tapa vähentää hammasplakkiä kissoilla. Näin villikissat tekevät syödessään saalistaan. Tukehtumisvaara on kuitenkin liian suuri, jotta voimme ehdottaa. Joten käytä mieluummin hammastikkuja.

Hyvä tietää : plakki kerääntyy hampaisiin aterioiden aikana. Lopulta se kovettuu, ja siellä se muuttuu hammaskiveksi. Kun hammaskive on asennettu hampaisiin, mikään ei voi irrottaa sitä paitsi a kalkinpoisto tehty eläinlääkärissä.

2. Pureskeltava hammastahna

Muodossa maistuvat tabletit (yleensä kanan makuinen), pureskeltava hammastahna on erityisesti valmistettu kissoille. Se auttaa myös taistelemaan plakkia ja pahanhajuista hengitystä vastaan.

Vaikka tabletin muoto olisi vähemmän ahdistunut kuin kissan hammasharja, pikku kumppanisi ei kuitenkaan tästä syystä suostu pureskelemaan sitä. Mitä enemmän, jos olet jo antanut hänelle lääkkeitä tablettien muodossa aiemmin.

puristettu kissa
Tekijät: iStock / Iryna Imago

Pieni temppu on kuitenkin aseta tabletti nappulaan kissastasi. Tällä tavalla hän ei todennäköisesti edes huomaa, että se ei ole nappuloita!

3. Oraaliliuos

On olemassa oraaliliuoksia, jotka on tarkoitettu estämään plakin muodostumista ja jotka ovat sekoita päivittäin kissan veteen. Nämä liuokset ovat täysin luonnollisia, eivätkä ne koostu myrkyllisistä tuotteista ja ovat siksi turvallisia kissollesi.

Valitettavasti, jos kissasi ei juo paljon, on vaikea saada sitä juomaan tällaista liuosta.

4. Hammasjauhe

Jos oraaliliuos on liian monimutkainen annettavaksi kissallesi, valitse hammaskiven vastainen hammasjauhe! Tämä on jälleen täysin luonnollinen ja myrkytön tuote. Ja se on ihanteellinen kissoille, jotka mieluummin syövät kuin juovat, koska se riittää, jotta jauhe vaikuttaisi levitä sitä päivittäin ruoan päälle kissastasi. Lastenleikkiä !

5. Sormisänky

Jos mahdollisuus laittaa sormesi kissan suuhun ei pelota sinua, kokeile kissan sormensänkyä. Se on itse asiassa a pehmeä sormenmuotoinen hammasharja jonka kissat hyväksyvät yleensä paremmin kuin klassinen hammasharja. Varsinkin kun sormisänky antaa sinun olla tarkempi kuin hammasharja!

10 elettä käytettäväksi tai vältettäväksi

Pitäisikö sinun katsoa kissaasi silmiin?