Voiko kissa syödä muuta kuin lihaa?

Olet luultavasti kuullut, että kissat ovat niin sanottuja “tiukkoja lihansyöjiä”. Mutta mitä se tarkalleen tarkoittaa? Eivätkö kissaystävämme voi syödä muuta kuin lihaa? Vastaus tässä artikkelissa!

Vihannesten syöttäminen kissalle on kuin lihan syöttäminen lehmälle

Pelkästään pienen hedelmien ja vihannesten lisääminen kissan ruokavalioon ei tapa sitä. Vaarallista olisi tarjota hänelle yksinomaan kasvis- tai vegaaniruokavalio.

Itse asiassa kissat ovat tiukkoja lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että heillä on tarvitsee pääasiassa eläinproteiinia – eli lihaa – ruokavaliossaan selviytyäkseen. Näitä proteiineja ei siksi voida missään tapauksessa korvata kasviproteiineilla.

The tauriiniesimerkiksi on välttämätön aminohappo, jota kissat eivät pysty syntetisoimaan itse ja joka niiden on välttämättä löydettävä lihasta tai kalasta.

kissa syö
Tekijät: Sergey Pakulin/iStock

Se on juuri sama periaate kuin lehmällä : jälkimmäisellä ei ole ruoansulatusjärjestelmää, joka on suunniteltu sulattamaan lihaa; kissaa ei ole tehty sulattamaan hedelmiä ja vihanneksia. Hän voi syödä sitä silloin tällöin, mutta sen ei pitäisi olla hänen ruokavalionsa pääosa.

Lisäksi luonnossa kissat ruokkivat vain saalistaan ​​(jyrsijät, linnut jne.). Ainoa kerta, kun näet niiden pureskelevan kasveja, on yleensä puhdistaa. Heidän ruoansulatusjärjestelmänsä on erityisesti sopii raa’an lihan syömiseen. Tämä johtuu siitä, että heidän ruoansulatuskanavansa on lyhyempi verrattuna moniin muihin eläimiin, minkä ansiosta ne voivat sulattaa raa’an saaliin erittäin helposti.

Sitä vastoin ensisijaisesti kasveilla ruokkivat eläimet tarvitsevat pitkän suolen, joka sisältää käymisbakteeria.

Mitä voit antaa kissallesi lihan lisäksi?

Kaikki kissan ateriat tulisi sisältää pääasiassa lihaa tai kalaa. Päivittäiseen annokseen on kuitenkin mahdollista lisätä myös muita ruokia lisäravinteena tai herkkuna.

Siten hedelmiä ja vihanneksia, kuten porkkanoita, vihreitä papuja, kurkkuja, mansikoita, persikoita tai jopa päärynöitä, voidaan tarjota kissalle. Ei kuitenkaan ole varmaa, haluaako hän syödä sitä!

Hyvä tietää : vihannekset on aina kypsennettävä tai keitetty ja hedelmistä on poistettava siemenet, kivet, kuutiot ja kuorittava ennen niiden antamista karvapalloillemme.

Mitä tulee pastaan, riisiin, leipään tai muroihin, niitä saa antaa silloin tällöin myös kissallesi. Toisaalta näiden säännöllinen kulutus runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä ruokia voi johtaa ruoansulatushäiriöihin sekä pitkällä aikavälillä vakavampiin sairauksiin, kuten liikalihavuuteen tai diabetekseen. Itse asiassa kissa ei tarvitse hiilihydraatteja ruokavalioonsa.

Lopuksi, kuten voit kuvitella, sokeripitoiset ruoat eivät ole kiinnostavia kissan ruokavaliossa. Varsinkin kun kissat tuskin haistavat makeaa makua, toisin kuin suolainen, hapan ja karvas.

kuinka saada heidät asumaan yhdessä turvallisesti?

6 ruokailutottumusta, jotka on muutettava heti!