Voiko kissallani olla allergioita?

Kauniit päivät lähestyvät ja myös allergiamme! Emme kuitenkaan ole ainoita, joita voi ärsyttää. Jotkut eläimet eivät todellakaan siedä tiettyjä tuotteita, ruokia tai lääkkeitä. Tutustu tässä artikkelissa elementteihin ymmärtääksesi paremmin kissojen allergiaa!

Mikä on allergia?

Allergia on organismin reaktio ympäristössämme olevaan aineeseen. Tämä voi olla ilmassa, ruoassa tai tuotteissa (hajuvedet, saippuat, kasvit jne.).

Allergiat ovat mahdollisia kissoilla ja ne voivat kasvaa eri muodoissa. Ne ilmenevät kuitenkin yleensä liiallisesta hoidosta ja kutinasta. Lisäksi ne voivat ilmetä varhaisessa iässä tai tapahtua yhdessä yössä.

raapiva kissa
Krediitit: iStock

Yleisimmät allergiat

Yleisin allergia on varmasti se, joka liittyy kirppujen puremiin. Hänet tunnetaan paremmin nimellä Ihotulehdus, joka johtuu yliherkkyydestä pistoille Kirput (DHPP) ja sen tiedetään olevan sietämätön kissaystävillemme. Siksi on kysymysyksi syy lisää hoitaaksesi eläintäsi oikein erilaisia ​​loisia vastaan.

Lisäksi on olemassa kontaktiallergiat kuten meille. Pieni kumppanisi voi siten reagoida huonosti esine, joka koostuu tietystä materiaalista. Ruoka voi myös vaikeuttaa hiuspallojamme. Voimassa, ruoka-allergeeneja on monia (viljat, liha, kala jne.). Lopulta erilainen lääkkeen komponentit aiheuttaa myös allergisia reaktioita.

kissan kulho
Krediitit: iStock

Varoitusoireet

Kissoilla on suuri määrä allergioita ja useita oireita pitäisi varoittaa, kuten:

  • A karvanpoisto liiallisen kutinan jälkeen
  • Ja nuoleminen liiallinen
  • pieni haavaumia tai leikkauksia
  • punoitus, ärsytystä
  • niistä rupia tai painikkeita
  • Oksentelu, ripuli
  • of astma
  • niistä hengitysvaikeuksiavuotava nenä
  • Ulosteet epätavallinen
  • punaiset silmät

Tietysti, voi olla muitakin. Tästä syystä on myös välttämätöntä, että a säännöllinen eläinlääkärin seuranta jotta mikään ongelma ei jää paitsi.

eläinlääkärin kissanpentu
Krediitit: iStock

Eläinlääkärin konsultoinnin merkitys

Kuten aiemmin mainittiin, oireet voivat ilmestyvät yön yli. Eläinten terveydenhuollon ammattilaisen kanssa käynnin ansiosta on siis mahdollista selvittää syy. Sitten suoritetaan useita tutkimuksia, ja saatat joutua tekemään tuo tavaroita (ruoka, uloste, virtsa jne.) tietääkseen se, joka on vastuussa. Vaikka se voi olla monimutkaista, allergista kissaa ei ole mahdotonta hallita. Se on vain tärkeäämukauttaa ruokavaliotaan ja ympäristöään sen erityispiirteiden mukaan.

Lisäksi jotkut hoidot ovat mahdollisia syyn mukaan, kun se on määritetty. Se voi kuitenkin olla niin lääkärit eivät löydä tämän reaktion alkuperä. Tässä tapauksessa on tarpeen edetä eliminoimalla ja tehdä useita pidempiä testejä (mukaan lukien ja asteittain poissulkevat tuotteet). Kaikissa tapauksissa kärsivällisyys ja hellyys auttavat aina lemmikkiäsi parantaakseen hänen terveyttään ja ongelmiaan, joita hän saattaa kohdata. Kun näet pienintäkään muutosta, älä odota, että se menee ohi itsestäänkonsultoi suoraan eläinlääkärille toimiaksesi parhaalla tavalla suosikkihiuspallollesi.

mitä tehdä kannustaaksesi häntä syömään?

kuinka luot helposti Star Wars -lelun kissallesi!