Voiko kissani vihata minua?

Meillä on usein ehdoton rakkaus karvapalloihimme. Ja vaikka tämä kiintymys on usein vastavuoroista, joskus käy niin, että eläimemme eivät ole lautasella. Näin ollen voimme myös saada vaikutelman, että häiritsemme heitä tai että he eivät arvosta meitä. Jotkut eläimet ovat myös yksinäisempiä, mikä tekee niistä vähemmän lähestyttäviä. Voiko kissamme kuitenkin todella vihata meitä?

Joskus aggressiivisia reaktioita

Ensinnäkin kissamme eivät osaa valehdella. Todellakin, jos he pitävät sinusta, he kertovat sen ja jos he eivät ole todella onnellisia, sinäkin tiedät sen. Kuitenkin jokainen käyttäytymistä ei pidä ottaa henkilökohtaisesti.

Kun sinulla on kissa ja pidät siitä hyvää huolta, linkit ovat väärennettyjä. Sinusta tulee sitten hänelle tärkeä henkilö, olipa sitten emotionaalisesti, mutta myös sosiaalinen unohtamatta sitä tosiasiaa, että annat hänelle ruokaa, mikä merkitsee heille paljon! Vaikka kissat voivat metsästää luonnossa, ne pitävät myös siitä, että ruoka tarjotaan niille tarjottimella.

Tekijät: iStock/Vjatšeslav Dumchev

Jotkut reaktiot voivat kuitenkin olla yllättäviä kissoistamme. Jos hän kävelee pois, piiloutuu, murisee/sylkee tai yrittää hyökätä tai pelotella sinua, kun lähestyt häntä, hän on tärkeää esittää kysymyksiä. Näihin käyttäytymiseen liittyvät kysymykset eivät kuitenkaan ole vaikutuksen järjestysvaan pikemminkin sosiaalistumista ja ongelmia mitä pienellä kissallasi voi olla.

ratkaistavia ongelmia

Kuten aiemmin on nähty, käy niin, ettei kukaan ymmärrä kissansa aggressiivista asennetta. Toisaalta, jos olet häntä kohtaan kunnioittava, rakastava ja välittävä, ei tällaisia ​​ongelmia pitäisi olla. Tämä tarkoittaa siis sitä hänen reaktioidensa johtuvat jostain muusta ja kissa ei vihaa sinua.

Jos hän pakenee sinua tai piiloutuu

Tämä asenne ei yleensä ole hyvä merkki. Tämä piilottelutarve voi johtua pelosta tai huolista. Yritä selvittää, mitä on voinut tapahtua ja mikä on saattanut pelotella hiuspallosi. Ota aika rauhoittaa häntä ja saada hänet tulemaan luoksesi hyvin hitaasti, jotta hän saa takaisin itseluottamuksensa.

Tekijät: Chris Yang/Unsplash

Jos hän murisee tai sylkee

Jos se on satunnaista, se voi yksinkertaisesti tarkoittaa, että kissasi ei ole onnellinen, että se haluaa merkitä alueensa tai jopa asettaa hallitsevan asemansa. Se voi kuitenkin myös osoittaa epämukavuutta tai epämukavuutta. Jos hän murisee ennen kuin edes lähestyt häntä ota aikaa, että hän tottuu sinuun ja ymmärrä, että et halua hänelle mitään pahaa. Jos hän sylkee vain, kun kosketat häntä jossain, se on ehdottomasti merkki kivusta. Tässä tapauksessa älä epäröi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin varmistaaksesi kissasi hyvän terveyden.

Hän yrittää hyökätä sinua vastaan

Jos hän on todella aggressiivinen sinua kohtaan, yritä ymmärtää syyn. Tämä voi liittyä koulutusongelmaan, mutta myös fyysiseen ongelmaan tai jopa liian aikainen vieroitus. Jos tämä käyttäytyminen ei liity kipuun, se voidaan ratkaista ajan, kärsivällisyyden ja tahdonvoiman avulla.

aggressiivinen kissa
Teot: Mellangatang / iStock

Voiko kissa lopulta todella vihata meitä?

Ellet ole aidosti vastenmielinen ja väkivaltainen niiden kanssa, kissoilla on suuri sydän, ja on lähes mahdotonta kuvitella niiden vihaavan meitä. Heillä saattaa kuitenkin olla mieltymykset tiettyjä ihmisiä kohtaan, aivan kuten me. Jokainen kissa on erilainen ja voi kehittää pelkoa tai ahdistusta tiettyjä ihmisiä kohtaan sosiaalistumisjakson aikana. Suurella lempeydellä ja kärsivällisyydellä nämä ongelmat voivat kuitenkin korjata.

Siten, kun ajattelemme, että kissamme vihaa meitä, asia on usein toisin. Hänen asenteissaan on aina a rationaalinen selitys. Hän ei ehkä myöskään yksinkertaisesti arvosta yhtä elettäsi tai toimintaasi. Lisäksi emme saa unohtaa, että hän saattoi elää huonoja kokemuksia ja että hän tarvitsee aikaa sopeutuakseen ollakseen luottavainen kanssasi. Jos lemmikkisi alkaa käyttäytyä aggressiivisesti, katso tämä tarkasti, jotta se ei pahenisi. Lisäksi kissalla ei välttämättä ole mitään sukua ihmiseen vihaamatta sitä. Tässä tapauksessa hän pelaa useammin tietämättömyyden kortti ja paeta vastakkainasettelun sijaan.

chat-tuomioistuin
Tekijät: iStock/Nils Jacobi

Yhteenvetona, jos tomi ei osoita sinulle kiintymystä tai adoptoi a käyttäytymistä, joka ei muistuta häntä, hänellä voi olla terveys- tai parisuhdeongelma. Käytä aikaa tilanteen palauttamiseen käyttämällä positiivisia vahvistuksia jotta hän luottaisi sinuun. Kuten varmasti ymmärrät, kissa ei voi todella vihata meitä, jos olet rakastava ja tarkkaavainen sen hyvinvoinnille. Muista kuitenkin olla säännölliset tarkastukset eläinlääkärin kanssa hyvän terveyden varmistamiseksi. Lisäksi käyttäytymismuutoksia ei pidä ottaa kevyesti ja on parasta kysyä ammattilaisen mielipide kaikista ongelmista.

17 kuvaa kissoista epätavallisissa paikoissa!

Mitkä ovat riskit kissan naarmuuntumisen/pureman jälkeen?