Voiko kotikissasta tulla villi?

Villikissat ovat läsnä maaseudullamme, mutta myös kaupungeissamme. Vaikka monet yhdistykset pyrkivät estämään niiden leviämisen, on edelleen monimutkaista toimia kaikilla aloilla. Lisäksi joitain kotikissoistamme ei ole steriloitu, nekin osallistuvat tähän ilmiöön. Pesimäaikana on siis mahdollista, että jotkut haluavat lähteä lisääntymään. Tällaisina aikoina monet seuralaisistamme eivät valitettavasti löydä kotiaan ja voivat eksyä. Sitenvoiko kotikissa tulla villiksi kerran kadulla?

Kissan menetys

Kun kissa juoksee karkuun tai hylätään, se voi valitettavasti jäädä pitkään luonnossa. Jos häntä ei ole tunnistettu ja hän on erittäin seurallinen luonne, hän todennäköisesti löytää itsensä jossain vaiheessa uuden perheen luona. Tämän voi kuitenkin myös hakea/tatuoida, mutta ei jää kiinni ja pysy kaukana ihmistoiminta. Näin ollen todennäköisyys, että hän löytää alkuperäisen kotinsa, on pienempi. Hän voi kohdata muita kulkukissoja, jos se jätetään omiin käsiin.

keskustella
Tekijät: Engin_Akyurt/Pixabay

Ihmissuhteiden puute

Alunperin kissat olivat hyvin riippumaton. Kun he löytää itsensä omillaan, heidän selviytymis- ja metsästysvaistonsa voivat sitten kehittyä edelleen. On kuitenkin mahdollista, että ihmissuhteiden puuttuminen katkaista niiden kesyttämisestä. Tässä tapauksessa useiden kuukausien tai vuosien jälkeen ulkona kissa voi tulla villiin. Huolimatta hänen aiemmasta sosialisoinnistaan, se, että häntä ei kiihoteta jälkeenpäin, herättää epäluottamusta tai pelkoa miehiä kohtaan.

Ero temperamenteissa

Jotkut kissat ovat erittäin alunperin seurallinen ja sitten on mahdollista, että he älä hävitä heidän seurallisuutensa ihmisten kanssa, vaikka he eivät enää olisi heidän lähellään. Jokainen tapaus on todellakin erilainen, emmekä voi sanoa, että kissasta tulee systemaattisesti villi, jos se käy vain usein kulkukissoilla.

Krediitit: Pxhere

Eläimet toimivat usein vaistojen varassa, emmekä voi hallita sitä. Riippuu siis siitä, tuleeko hän villiin vai ei hänen luonteensa oma. Jos hän on pikemminkin pelokas tai herkkä alun perin on enemmän “mahdollisuuksia”, että siitä tulee villi. Päinvastoin, jos on hyvin hellä ja pyytää paljon halauksia, on paljon pienempi riski, että hän muuttuu villiksi ja epäluuloiseksi.

Tunnistamisen tärkeys

Eri yhdistykset vangitsevat kulkukissoja steriloidakseen ne. Ennen toimenpiteitä eläimet siirretään sirun lukija varmistaaksesi, ettei se ole kotikissa. Jos hänet tunnistetaan, hän löytää helposti perheensä ja välttää yksinäisyyttä. Muussa tapauksessa hän palaa steriloinnin jälkeen sinne, missä hänet pyydettiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kotikissasta voi tulla villi, jos se pysyy luona kulku kissat. Hänen käytöksensä saa tai ei altista häntä sellaiseksi epäileväinen ihmisiä kohtaan. Toisaalta ei ole mahdotonta, että pieni kissa eksyy ja muuttuu hieman villiksi tai pelokas, vaan tunnistaa isäntänsä. useita vuosia myöhemmin. Tapaukset vaihtelevat kissojen ja niiden persoonallisuuden mukaan. On myös erittäin tärkeää huolehtia eläimesi tunnistamisesta, jotta se voidaan laittaa jokainen tilaisuus hänen puolellaan löytääkseen hänet, jos hän joskus eksyy.

luonnollinen lääke kissallesi

11 kuvaa tunnistaaksesi helposti tärkeimmät kissan mekot